Tiedote 9.11.2018 – Kuopio

Evira tulkitsee hampun kukinnon elintarvikkeeksi – Suomalaista kevytkannabista tulossa koemarkkinointiin


Hamppusampo Oy käynnisti viime kesänä koetoimintaa suomalaisen lääkekannabistuotannon kehittämiseksi. Kymmenkunta sopimusviljelijää testasi EU:ssa rekisteröidyn Finola -lajikkeen soveltuvuutta lääkekannabistuotantoon.

– Tavoitteena oli testata Finolaa kukintojen tuottamiseen käytettäväksi tee- ja mausteyrttinä ja jatkojalosteissa. Eviran tulkinta jonka mukaan laillisesti viljellyn hampun kukinnot luokitellaan elintarvikkeeksi on tervetullut. Nyt voimme aloittaa koemarkkinoinnin ensimmäisellä hampun kukkasadolla, kertoo viljelijärengasta vetävä Hannu Hyvönen.

 

Sopimusviljelijöitä haetaan ensi kesän viljelyyn

Ensikesänä tavoitteena on siirtyä jo tuotannolliseen mittakaavaan ja Hamppusampo hakee sopimusviljelijöitä. Tavoitteena on saada aikaan 50 viljelijän verkosto, ja tuottaa vähintään tuhat kiloa hampun kukintoa.

– Uskomme, että on realistista tavoitella usean miljoonan euron liikevaihtoa laadukkaalla Suomessa kasvatetulla hampun kukinnolla, sanoo yksi kesän koeviljelijöistä ja yhtiön hallituksen jäsen Jouko Kärkkäinen.

Lääkekannabiksen lisäksi maailmalla on kasvava buumi myös kaikkien muiden hampputuotteiden osalta. Hamppusampo haluaa kehittää laaja-alaisesti kotimaista hampputuotantoa, mutta alkuvaiheessa aiotaan toimia myös maahantuonnissa.

 Haluamme tuoda maahan laadukkaita ja uusia innovatiivisia hampputuotteita olivatpa ne elintarvikkeita, tekstiilejä tai kosmetiikkaa. Näin pidämme suomalaiset kuluttajat ja alan kehittäjät tietoisina hampputalouden edistysaskeleista.

Hamppusampo on tähän mennessä koonnut jo yli sata pienosakasta ja määrä kasvaa koko ajan.

 – Uskomme että tätä kautta voimme edetä nopeasti. Klubijäsenet voivat toimia maahantuontiagentteina ja etsiä uusia tuotteita. Myös tuotekehityspuolella laskemme innovatiivisen osakaskunnan varaan, kertoo Hyvönen yhtiön toimintamallista.

Yhtiön osakkailla on mahdollisuus toimia sekä jälleenmyyjinä että erilaisten jatkojalosteiden tuottajina.

Yhtiön verkkokauppa avataan osoitteessa: www.hamppusampo.fi/kauppa

Ensimmäinen koemarkkinoille tuleva tuote on hampun kukinto, jota tulee tutustumispakkauksessa useita eri laatuja.

Eviran ohjeiston mukaisesti sitä myydään elintarvikkeena sekä mauste- ja teeyrittinä, ilman terveysväitteitä.


Lisätietoja:

Kategoriat: Yhtiö tiedottaa

5 kommenttia

Sami Tuominen & #183;11.11.2018 13:56

Onko nuo kukinnot tarkoitus syödä vai miten. Onko niissä thc pitoisuus nolla?

    Leena Uusi-Kyyny & #183;11.11.2018 17:21

    Hei Sami Tuominen! Hamppu sisätää aina jonkin verran thc.

    Hamppusampo & #183;11.11.2018 18:51

    Hamppusampo myy kukintoa elintarvikkeeksi. Sopii mausteyrttina esim kalakeittoon mainiosti. Monet käyttävät teenä. Gramma kukintoa, pari desiä vettä ja ruokalusikallinen kookosöljyä ja 15 min keittämistä ja tee on valmis. Yksi tapa nauttia on uuttaa sitä kookosöljyyn ja käyttää uutetta sitten ruuanlaitossa, rasvakahvissa jne. Kookosuutto tehdään laittamalla esim 100 grammaa kukintoa,. 100 grammaa kookosöljyä ja vettä niin että massa peittyy. Keittoa painekattilassa esim. tunti. Siivilöinti. Nesteen jäähdytys ja jähmettyneen kookoskakun talteenotto veden päältä. Tuloksena ehkä 90 grammaa noin 3 prosenttista cbd-öljyä ja sitten kookosöljyistä kukkaa jossa myös jonkun verran kannabinoideja. Tämä sapluuna on yksi eikä vielä ole olemassa testitietoa mikä olisi painekattilassa riittävä uuttoaika ja millainen on uutteen pitoisuus. Talven testien jälkeen olemme viisaampia. Klubilaiset voivat testituotteita ostaa koekäyttöön.

Hellu & #183;12.11.2018 00:54

Vihdoinkin älykästä tuotehehittelyä kannabiksella.

Pietro & #183;13.11.2018 01:33

Hampunkasvatus täysin vapaaksi! Tämähän on miljoonabisnes. Monessa maassa jo laillistettu. Monessa maassa saa myös tislailla esim. omenoista viinaa. Aivan järjetöntä heittää ylimääräiset omenat kaatopaikalle. Mikäs on mukavampaa näissä surkeissa säissä, kun otttaa itsetislattu viinapaukku lämpimän mehun kera! Vähän helpotusta suomalaisen arkeen.
Meillä pitäisi olla malttia vaurastua ja luopua kivettyneistä asenteista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: