Hampussa on ideaa – Ylä-Savon kehittämisriihi

7.2.2019 klo 10-15 – Kiuruveden kaupungintalo, valtuustosali

Järjestäjät: Hamppusampo Oy yhteistyössä Kiuruveden kaupunki, maaseudun kehittämisyksikkö

 

1. Avaus: Jouko Kärkkäinen, Hamppusampo

2. Hamppu savolaisten sampona – historiaa ja näkymiä tulevaisuuteen: Hannu Hyvönen

3. Hamppu rakentamisen ja tekstiilien raaka-aineena 

4. Kokemuksia Kuhako -hankkeesta: Tohtori Laura Tomppo, Itä-Suomen Yliopisto

5. Kohti hiilineutraalia ja omavaraista proteiinin tuotantoa – hampun mahdollisuudet maidon ja lihantuotannossa: Tohtori Merja Saarinen, Luke

6. Lääkekannabiksen haitalliset ja terapeuttiset vaikutukset – yhteenveto pro gradu -tutkielmasta: Juha Sorsa

7. Hampputuotteiden mahdollisuudet ravintolisänä – kasvava ala Euroopassa: Heta Haavisto BSc (Hons), Medical Herbalist (Iso-Britannia)

8. Onko Finola-hampun kukinto elintarvike, uuselintarvike, lääke vai huume? Yhteenveto Hamppusammon viranomaiskeskusteluista: Hannu Hyvönen

9. Yhteenveto: Millaisia tutkimus- ja kehittämishankkeita tarvitaan?

10. Työpajatyöskentelyä hankkeiden kehittämisessä

11. Ideariihen loppuyhteenveto ja päätökset jatkosta

 

Aikataulun mukaan ideariihi loppuu klo 15, mutta tilat on varattu klo 21 saakka ja käytettävissä tarvittaessa.


 

Lisätietoja ja ennakkoilmoittautumiset:

Marjut Nousiainen, Kiuruveden kaupunki. Puh: 0405272131

marjut.nousiainen@kiuruvesi.fi 

www.hamppusampo.fi/ideariihi