Hamppusampo Oy on viime keväänä perustettu kannabisyhtiö. Yhtiö aloitti toimintansa käynnistämällä koeviljelyä Finola-lajikkeen avulla. Finola on venäläisiin maatiaislajikkeisiin perustuva risteytys joka on rekisteröity viljelylajikkeeksi öljysiemenen tuotantoon EU:n alueella. Lajike ei sovellu huumausainekäyttöön hyvin alhaisen THC-pitoisuuden vuoksi. Mutta lajike tuottaa paitsi hyvää ja ravintorikasta öljysiementä, myös monia terveysvaikutteisia ravinteita.

– Finola tarjoaa pohjaa ryhtyä kehittämään laillisesti Suomessa lääkekannabiksen tuotantoa, kertoo yhtiön perustajajäsen ja tutkimusverkoston vetäjä Hannu Hyvönen.

Kesän aikana Finolaa on viljelty sekä kasvihuoneissa että avomaalla tavoitteella tuottaa siementen sijasta kannabisraaka-ainetta tuotekehitykseen ja laitekehitykseen.

– Keräämme kokemusta koko kannabiksen tuotantoketjusta viljelystä, sadonkorjuusta ja käsittelystä, jatkojalostuksesta ja lakien antamissa puitteissa myös markkinoinnista, kertoo yhtiön hallituksen jäsen, lakimies Lauri Louhio.

– Suomi on jälkijunassa kannabisbuumin osalta, mutta uskomme, että pääsemme mukaan laajaperäisellä kehittämisverkostolla, sanoo Louhio.

– Yhtiön perustama Hamppuklubi toimii tutkimus- ja tuotekehitysyhteisönä ja sijoittajille ja rahoittajille suunnattuna informaatiokanavana.

Hamppuklubi on osa yhtiön konseptia, jossa yhtiön kehittäjiksi kutsutaan sekä tuottajia että kuluttajia, kehittäjiä että sijoittajia.

Finolan lisäksi viljelyssä on myös mm. Swiss Dream CBD -lajiketta

Osakeannilla rahoitetaan uutta liiketoimintaa

Hamppusampo on mukana useissa tuotekehitys- ja laitekehityshankkeissa ja yhtiö hakee sijoittajarahoitusta niiden vauhdittamiseen. Yhtenä hankkeena on hamppualan toimijoita palvelevan yhteislaboratorion perustaminen. Tuotannon osalta fokuksessa on laitekehitys ja menetelmät ottaa kannabinoideja talteen peltomittakaavan peltoviljelyssä.

Yhtiön osakeanti järjestetään suunnattuna Hamppuklubin jäsenille.

Lisätietoja:
www.hamppusampo.fi
hamppusampo@protonmail.com

Katso Ylen uutinen yhtiöstä: https://yle.fi/uutiset/3-10321340

 

Kategoriat: Yhtiö tiedottaa

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *